Bij de aanvraag van een omgevingsvergunning moet degene met een plan of een idee aangeven of en hoe inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en bestuursorganen bij een aanvraag betrokken zijn en wat daar de resultaten van zijn. Hoe de initiatiefnemer anderen betrekt, mag hij of zij zelf bepalen. De gemeente Kerkrade helpt u op weg met een stappenplan voor participatie en geeft handvatten voor hoe u uw omgeving kunt betrekken bij uw plan.

Deze vragen kunt u gebruiken om een participatieverslag te schrijven. Voeg het ingevulde participatieverslag toe bij de aanvraag van een omgevingsvergunning of een principeverzoek.

  1. Omschrijving van uw plan
     
  2. Gaat het volgens u om een klein, middelgroot of groot plan?
     
  3. Wie heeft u betrokken bij uw plan? Bijv. uw buren of de hele straat?
     
  4. Hoe heeft u hen betrokken? (flyer, mail, brief, persoonlijk langsgegaan, informatiebijeenkomst etc.)
     
  5. Hoe heeft u het plan met hen gedeeld? (presentatie gehouden, mondelinge toelichting, ontwerp laten zien, plan uitgeschreven etc.)
     
  6. Wat vonden de betrokkenen van uw initiatief? Wat waren de belangen, overeenkomsten en knelpunten? Beschrijf de gemaakte afspraken.
     
  7. Hebben deze reacties geleid tot aanpassingen van uw plan? Zo ja, welke aanpassingen? Zo nee, licht toe waarom niet.
     
  8. Als u mogelijk aanpassingen heeft gedaan in uw plan, heeft u het plan opnieuw gedeeld met de betrokkenen? Hoe werd hierop gereageerd?